15 de juny del 2008

Yes, Minister

Gerald Scarfe és l'il·lustrador d'aquesta magnífica i inconfusible careta. Gerard Anthony Scarfe va néixer a Londres l'any 1936. Com que era un nen que patia asma, quan estava malalt dedicava moltes estones a dibuixar i llegir. Després d'un breu període al Royal College of Art de Londres, es va establir pel seu compte com a dibuixant satíric, publicant les seves primeres caricatures al Punch magazine i Private Eye durant els anys 60. Des de llavors les seves obres han inclòs caracteritzacions grotesques de persones públiques de la reialesa i la política.

Ha exposat a Nova York, Osaka, Montreal, Los Àngeles, Sydney, Melbourne, Chicago i Londres. També ha dissenyat escenografia i vestuari per obres de teatre, òperes i musicals a Londres, Huston, Los Àngeles i Detroit.
En l'àmbit audiovisual va realitzar la tapa del disc de Pink Floyd (The Wall, 1979) i posteriorment va dissenyar i dirigir l'animació del film d'aquest àlbum conceptual. També va treballar per a Disney dissenyant els personatges de la pel·lícula Hércules i posteriorment ha escrit i dirigit diversos documentals i pel·lícules en directe per a la BBC i Channel 4.

Ha publicat molts llibres sobre el seu treball, com Heroes & Villains: Scarfe at the Nathinal Portrait Gallery, que va publicar el setembre del 2003. El seu llibre més recent és Gerard Scarfe: Drawing Blood, 45 years of Scarfe uncensored, publicat el novembre de 2005. Ha estat caricaturista polític del The New Yorker magazine durant 14 anys i també pel diari londinenc The Sunday Times durant 40 anys, per qui continua treballant.