26 de maig del 2008

Moleskine Detour Exhibition

Moleskine és l'herència del quadern llegendari utilitzat durant els dos últims segles per artistes i pensadors, d'entre ells Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway i Bruce Chatwin. Moleskine Detour Exhibition és una exposició itinerant de llibretes il·lustrades per autors -artistes, arquitectes, directors, dissenyadors gràfics, il·lustradors i escriptors- reconeguts internacionalment. És un projecte dedicat a la cultura de viatge i la creativitat per tot el món. La idea inicial va ser convidar els autors a compilar llibretes d'esborranys sobre experiències viscudes per assedegar nòmades afamats d'aventures. L'objectiu era omplir un bloc amb la invenció d'un itinerari per a una expedició, un mapa d'un viatge, una aventura diària, el descobriment de quelcom d'espera impacient, el principi d'un viatge, els signes de llocs coneguts o desconeguts, l'exploració o la conquesta d'una regió mai vista, així com alguna cosa de la ciutat més visitada i estimada. Heus aquí alguns resultats, tot i que us convido a veure'n la resta.




Celia Grace Squire és una il·lustradora i artista freelance d'storyboard. Va néixer a Canadà i es va graduar en il·lustració al Camberwell College of Art l'any 2006. Celia ha exposat a Corsica Studios i a The Truman Brewery. També és cofundadora del projecte 'framebyframe' que col·lecciona les millors animacions més novedoses, crea un showreel i les projecta en cinemes prestigiosos. Celia va passar la major part dle 2005 dibuixant storyboards per diversos directors, d'entre els quals en destaca Clare Harvey per al curt One Minute Silence. Celia Squire desitja dedicar-se, tard o d'hora, a escriure i il·lustrar llibres per a infants.



Valeria Petrone va començar la formació en art a la seva Itàlia natal i després a Londres, on ha estudiar a la London's St.MArtins School of Art. Va romandre a Londres com a il·lustradora freelance durant diversos anys, fortament influenciada per la tradició de la il·lustració britànica de llibres infantils. Tot i que ha mantingut lligams amb editors del UK, ha ampliat l'abast de la seva activitat per incloure editors dels EUA, Japó i Itàlia, on viu ara. També fa il·lustració per editorials d'algunes revistes italianes i britàniques.