30 de març del 2008

Fina Rifà

La il·lustradora Fina Rifà, barcelonina nascuda a Palma de Mallorca, ha tingut una formació diversa en pintura i dibuix. Amb la il·lustració del llibre Chiribit, de Marta Mata, el 1963, Fina Rifà comença una llarga trajectòria com a dibuixant que ja passa dels dos-cents títols. Especialitzada en la il·lustració de llibres infantils i juvenils, ha col·laborat en diverses editorials catalanes. La seva condició de mestra afegeix, a un estil personal, la característica de descripció comunicativa.

La seva obra ha estat exposada en diverses ciutats europees i periòdicament exposa a la Sala Rovira de Barcelona. Il·lustra regularment a les revistes Cavall Fort i Tatano. Forma part del seu Consell de Redacció. Ha il·lustrat cartells i programes per a entitats culturals i cíviques, logotips, portades de CDs, discos i cassets. També ha fet el disseny d'algunes joguines, un dels quals va merèixer un premi ADI/FAD l'any 1967. Publica articles sobre expressió plàstica i il·lustració en revistes especialitzades.

Ha participat com a professora a les Escoles d'Estiu, ha impartit cursos de formació de mestres a l'ICE de la Universitat de Barcelona i al de la Universitat Autònoma de Barcelona i cursos d'il·lustració a l'Escola Professional de la Diputació de Barcelona.