24 d’abril del 2008

Pep Montserrat

Pep Montserrat va néixer a Roda de Ter l'any 1966. Va començar a il·lustrar fulletons i llibres i revistes per a nens mentre acabava els estudis de Pintura Mural a Llotja, a Barcelona, l'any 1988. Després va estudiar Disseny Gràfic a l'escola Eina, també a Barcelona.

Des d'aleshores ha fet molts llibres infantils, alguns dels quals han estat guardonats amb premis com el Nacional del Ministerio de Cultura (1995), l'Internacional Catalònia (1997), el de la Generalitat de Catalunya (1998) o la inclusió a la llista d'honor del IBBY (1998). Té llibres publicats a diversos països d'Europa, així com als Estats Units, Brasil, Corea.

Des de 1996 treballa també com a il·lustrador de premsa, i ha treballat habitualment o ho fa actualment amb l'Avui, La Vanguardia, El País i The Chicago Tribune (Estats Units). També ha col·laborat puntualment amb The New York Times, The Wall Street Journal, The Boston Globe i també amb diverses revistes com Woman, Quéleer, Cuerpomente o Ser Padres i The New Yorker o Travel&Leisure entre d'altres. Ha estat el creador, amb la escriptora Montse Ganges, d'una sèrie d'animació per a televisió titulada 'Miniman', produïda per Cromosoma, i director d'art d'Edicions de la Magrana del 1995 al 2001.

Actualment, i des de 1998, imparteix classes d'Il·lustració a l'escola Massana de Barcelona.