26 de maig del 2008

Moleskine Detour Exhibition

Moleskine és l'herència del quadern llegendari utilitzat durant els dos últims segles per artistes i pensadors, d'entre ells Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway i Bruce Chatwin. Moleskine Detour Exhibition és una exposició itinerant de llibretes il·lustrades per autors -artistes, arquitectes, directors, dissenyadors gràfics, il·lustradors i escriptors- reconeguts internacionalment. És un projecte dedicat a la cultura de viatge i la creativitat per tot el món. La idea inicial va ser convidar els autors a compilar llibretes d'esborranys sobre experiències viscudes per assedegar nòmades afamats d'aventures. L'objectiu era omplir un bloc amb la invenció d'un itinerari per a una expedició, un mapa d'un viatge, una aventura diària, el descobriment de quelcom d'espera impacient, el principi d'un viatge, els signes de llocs coneguts o desconeguts, l'exploració o la conquesta d'una regió mai vista, així com alguna cosa de la ciutat més visitada i estimada. Heus aquí alguns resultats, tot i que us convido a veure'n la resta.




Celia Grace Squire és una il·lustradora i artista freelance d'storyboard. Va néixer a Canadà i es va graduar en il·lustració al Camberwell College of Art l'any 2006. Celia ha exposat a Corsica Studios i a The Truman Brewery. També és cofundadora del projecte 'framebyframe' que col·lecciona les millors animacions més novedoses, crea un showreel i les projecta en cinemes prestigiosos. Celia va passar la major part dle 2005 dibuixant storyboards per diversos directors, d'entre els quals en destaca Clare Harvey per al curt One Minute Silence. Celia Squire desitja dedicar-se, tard o d'hora, a escriure i il·lustrar llibres per a infants.



Valeria Petrone va començar la formació en art a la seva Itàlia natal i després a Londres, on ha estudiar a la London's St.MArtins School of Art. Va romandre a Londres com a il·lustradora freelance durant diversos anys, fortament influenciada per la tradició de la il·lustració britànica de llibres infantils. Tot i que ha mantingut lligams amb editors del UK, ha ampliat l'abast de la seva activitat per incloure editors dels EUA, Japó i Itàlia, on viu ara. També fa il·lustració per editorials d'algunes revistes italianes i britàniques.

25 de maig del 2008

António Jorge Gonçalves

António Jorge Gonçalves, il·lustrador i artista de còmics portuguès, va iniciar-se al diari Se7e l'any 1980. La originalitat de l seu estil va ser visible aviat en el còmic "Liboa, de Táxi", una història sobre les memòries d'un taxista a Lisboa. Gonçalves va demostrar ser un mestre de les tires còmiques mudes, com es pot comprovar a la sèrie "O Senhor Abílio". El seu desig de crear pàgines abstractes i poètiques va fer que el seu treball fos menys adient per al públic en general. Probablement la seva creació més famosa sigui la sèrie policíaca "Filipe Seems".

Un dels seus treballs interessants com a il·lustrador són els seus dibuixos de persones seient al metro de 10 ciutats diferents del món. Ell s'està un promig de 3 setmanes a cada ciutat, fent prop de 300 dibuixos que procuren cobrir diferents moments del dia en diferents línies de metro. Podeu veure aquest projecte a la web http://www.subway-life.com/

18 de maig del 2008

Ignasi Blanch

Ignasi Blanch és il·lustrador, nascut a Roquetes, tocant al Delta de l'Ebre. Treballa dibuixant contes i llibres per a nens. Quan era petit es passava hores dibuixant i volia ser un dels creadors de les històries i dels còmics que li agradaven i sempre llegia. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i després es va desplaçar a Berlín, on va viure-hi durant tres anys. Allà va tenir la sort de coincidir amb la caiguda del mur i participar en projectes internacionals sobre el mur com East Side Gallery. També allà va estudiar-hi diverses tècniques de grabat i impressió gràfica i va decidir el seu futur com a il·lustrador de llibres. Ara treballa en diferents editorials i també dona classes d'il·lustració al Centre Fca.Bonnemaison (Diputació de BCN).

L'octubre de 2007 va posar en marxa el projecte "Humanitzem els Hospitals", pensat per decorar les parets i els sostres de les habitacions materno-infantils de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, un projecte pioner a Catalunya amb l'objectiu de crear una actitud positiva a la canalla hospitalitzada.

11 de maig del 2008

Stuart Carlson

Stuart Carlson és el dibuixant editorial per Milwaukee Journal Sentinel. En general, les seves historietes segueixen un posicionament editorial moderat. Va començar en aquest diari l'any 1983 i des de llavors ha publicat en diversos mitjans que es distribueixen per tots els Estats Units -com ara New York Times, Newsweek, Washington Post, Barron's, Playboy i a l'ABC News' Nightline- motiu pel qual ha rebut diversos premis d'àmbit nacional.